Valoració dels resultats
Més enllà de la lògica voluntat de cercar una bon resultat electoral, que ens permetés mantenir la representació al Congrés de Diputats, les passades eleccions servien a Esquerra Republicana de Catalunya per valorar com havia entès l’electorat el procés de renovació culminat el passat Congrés Nacional celebrat el dia 1 d’octubre d’aquest any, és a dir fa poc més d’un mes i mig.
És important senyalar que unes eleccions espanyoles no són l’escenari idoni per a fer aquest tipus d’exercici, perquè se’m entengui, Esquerra sempre treu uns percentatges de vot més minsos en les espanyoles que en la resta d’eleccions (exceptuant les atípiques eleccions al Congrés del 2004).
Cal dir, que abans d’aquest Congrés Nacional, totes les enquestes publicades a l’estiu pronosticaven a ERC la pèrdua de representació a Madrid, la qual cosa es va anar corregint amb l’entrada en escena de la nova Executiva, i tot l’esforç en la campanya electoral s’han centrat en capgirar les esmentades enquestes.
A ERC la sensació després dels resultats és força positiva, la tendència clarament negativa del anterior cicle electoral s’ha trencat, i s’ha pogut mantenir la representació tal com la teníem, és a dir, en tres diputats al Congrés.
Fent un anàlisi ràpid, la dada més clarificadora que posa en relleu aquest canvi de tendència, és que per primer cop a la història, ERC treu un percentatge de vot més elevat en les Eleccions al Congrés que en les Eleccions al Parlament immediatament anterior; aquesta és la dada clau que indica que el canvi de tendència finalment ha arribat. Òbviament, el resultat no és extraordinari, però és bo, tenint en compte el que he esmentat anteriorment, i indica el principi d’un llarg camí, la qual cosa ja és motiu per estar satisfets.
A Sant Feliu concretament, la sensació és prou bona, i és que per primer cop des del 2008 (cinc convocatòries electorals) hem superat els mil vots; si analitzem els percentatges eleccions rere eleccions (de forma cronològica), de les municipals del maig a les eleccions generals hem perdut només un 0,01% de percentatge, dic això, perquè al llarg de la història les eleccions generals sempre han suposat una davallada en percentatge molt més significativa respecte a les eleccions (municipals, al Parlament o Europees) que s’havien celebrat immediatament anteriors; per exemple la davallada menys important, en el passat havia estat del 0,60% als anys 90 i la més important de més de 4 punts més recentment.
Per tant; la feina feta fins ara és prou vàlida i ens ha de servir de far cap el futur; també va bé que els resultats ens hagin indicat que el camí no serà planer, ni molt menys, i això ens mantindrà sempre alertes per seguir treballant.
Finalment, des de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Feliu de Llobregat volem donar les gràcies als 1019 conciutadans que van dipositar la seva confiança a les urnes. Continuarem treballant per no defraudar-vos.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada