De juny a juny

L’últim Ple municipal celebrat a Sant Feliu va ser escenari d’uns fets lamentables http://www.youtube.com/watch?v=zf3e84PeLrE&feature=g-user-uMalauradament no és un fet nou a la nostra ciutat, i òbviament que el Ple hagi de ser suspès fins a dues vegades i finalment s’hagi de celebrar a portar tancada no hauria de deixar satisfet a ningú.

Ara bé, no és la primera vegada que en els darrers anys se celebra un Ple excepcionalment tens. Molts recordem encara el del 14 de juny del 2003. Mentre se celebrava el Ple d’investidura de l’Alcalde, l’ambient es va fer irrespirable, hi va haver algun vidre trencat per algun assistent eixelebrat , i la policia va haver de protegir alguns dels regidors del govern recentment constituït.
La premsa generalista del país va recollir aquells esdeveniments; http://elpais.com/diario/2003/06/15/catalunya/1055639250_850215.html 
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/2003/06/16/pagina-1/34004508/pdf.html?search=sant%20feliu%20de%20llobregatLa secció local d’Esquerra ho veia així aleshores;
http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/santfeliullobregat-elfull-especial_caiguda_del_castell.pdf

L’any 2003 eren els sectors afins a Iniciativa qui utilitzaven la sala de plens com a camp de batalla, expressant-t’hi les seves frustracions. El passat dia 28 de juny, era els sectors afins al segon partit de la ciutat, el PSC, els que convertien la sala de plens en una olla de grills, per dir-ho suaument.
Aquesta lleu comparació demostra que la lluita per l’hegemonia política que protagonitzen els dos partits principals de la ciutat des de fa uns quants anys, els pot fer perdre quan els convé el respecte per la institució que representen tot projectant una imatge de la ciutat que hauria d’avergonyir a més d’un.
Avui en dia, època de crisi econòmica, el populisme no només està trucant a la porta de moltes institucions d’arreu d’Europa, en són exemples el Front Nacional francès, el partit nazi Grec, o a casa nostra partits com Plataforma per Catalunya ha entrat amb força a molts Ajuntaments del país. En època de desprestigi de la política és responsabilitat de tots els càrrecs i representants polítics, fer tot el possible per no afegir més desprestigi a les institucions que representen. Fets com el del 2003 i el del passat dijous no fan més que alimentar aquest desprestigi, omplen d’arguments arguments a aquells populismes que avui dia estan trucant a la porta.

A la política no tot s’hi val, amb fets com el del juny del 2003 i el del juny del 2012, només hi perd la ciutat de Sant Feliu.
Responsabilitat doncs, i desitgem que no es torni a repetir.

Comentaris

Entrades populars