Memòria

Posem-nos en situació; Ple Municipal de març de 2011; ICV proposa una moció (punt 6 http://www.santfeliu.cat/documents/96652419-dd8b-4179-b96c-bc0ed9052fcf/29032011.doc) de reconeixement de la II República (l’any que feia 80 anys); alternativament, ERC en presenta una altra per commemorar la República i recordar els que van lluitar per la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals de Catalunya, en la qual es proposava acordar que l’Ajuntament recordés el 14 d’abril i la proclamació de la República Catalana.
El portaveu d’ICV d’aleshores, Jordi San José, manifestava que votarien a favor de les dues mocions; d’altra banda ERC també va aprovar ambdues mocions.
Que les dues forces polítiques aprovessin les dues mocions recollia, al meu entendre, l’esperit més o menys implícit, fins aleshores, de commemorar la República a Sant Feliu, sense més, fet que feia possible aglutinar totes les sensibilitats republicanes en una data tant significativa.
A l’abril de 2012, l’acte institucional de commemoració de la proclamació de la República organitzat per l’Ajuntament va commemorar només la II República, eliminant el republicanisme català, suprimint l’esperit que havia imperat fins la data a Sant Feliu, i estripar el sentit de la moció de 2011 (votada a favor pel mateix grup d’ICV), tant sols un any abans.
Més recentment, l’alcalde justificava en el seu bloc personal que la bandera tricolor de la república espanyola oneja el dia 14 d’abril a l’Ajuntament en virtut d’aquesta mateixa moció (aquí no va entrar en detalls). Doncs bé, si aquesta moció només explícita que la bandera onegi l’abril de 2011 (per bé que també ho va fer el 2012, i ho farà el 2013), aleshores, en virtut d’aquesta interpretació, per què l’Ajuntament no recorda en l’acte institucional la República Catalana??
Lamentablement no és la primera vegada que denunciem que els acords adoptats en un Ple s’interpreten discrecionalment, http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/11957/erc-denuncia-que-lajuntament-incompleix-lacord-de-lus-del-cat-a-les-matricules, i aquesta comença a ser ja una qüestió molt preocupant.
Fóra bo que alguns recordessin que la senyera i el cant dels segadors són símbols republicans tant perfectament legítims com la bandera tricolor i l’himne de Riego; i, en canvi, aquests s’ometran aquest 14 d’abril per segon any consecutiu. Per què?
Alguns hem decidit commemorar la República Catalana, aquest diumenge 14 d'abril a les 11 del matí a la Plaça Lluís Companys.

Comentaris

Entrades populars