Resposta

Escric aquest article perquè considero que quan a un l’interpel·len directament ha de procurar donar sempre una resposta, per respecte a qui interpel·la sobretot, però també per donar una visió contraposada als argument eximits per l’altre. Ho faig també perquè sinó ho fes seria contradictori amb les meves reiterades queixes a les manques de respostes quan hem interpel·lat el govern municipal per diverses qüestions i per diversos canals.

Qui ens ha interpel·lat directament ha sigut ni més ni menys que l’Alcalde de Sant Feliu en el seu blog personal amb aquests arguments:

 

I aquí acabo amb la meva percepció de com seran les properes municipals: en la clau d'èpica independentista que els interessa a CiU i ERC (...)Considero evident que aniran a totes amb aquest discurs i, més que parlar de serveis municipals, d'escoles bressol, de polítiques socials, d'hisenda municipal, del paper de l'ajuntament en educació, dels serveis per a la infància o per a la gent gran, jugaran a la carta èpica de fer possible la proclamació de la independència des del balcó de la plaça de la Vila. Més que del dia a dia de Sant Feliu, faran una campanya en clau de fer història per Catalunya. I això a Sant Feliu i a tot arreu.

 

Crec que és important preveure-ho i tenir-ho en compte, perquè no ens agafi per sorpresa en aquest any i mig de vertigen que s'acosta. I ho explico als ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu, hagin votat el que hagin votat a aquestes europees, perquè sàpiguen (com estic convençuts que faran) distingir entre les eleccions al Parlament que crec que hi haurà al 2015 i les eleccions municipals (que són de la gestió del dia a dia de la nostra ciutat, per poc "èpic" que pugui semblar...) que tindran lloc d'aquí a poc menys d'un any. I ho explico també a tants homes i dones que col·laboren amb Iniciativa i amb Esquerra Unida, perquè insisteixin en la importància del factor local en la preparació de les municipals: la importància de les coses que estem fent i la importància d'explicar molt bé les coses que estem fent, sempre en clau d'igualtat d'oportunitats de totes les persones i d'igualtat de qualitat de l'espai i els serveis públics en tots els barris. Un discurs i una pràctica de govern en clau de drets socials i d'igualtat d'oportunitats, que resumeixo sovint en la idea "que tot estigui a l'abast de tothom". Un discurs i una pràctica que estic segur que mereixerà la confiança de molts ciutadans i moltes ciutadanes que diumenge passat no van votar o van votar altres opcions, o que, simplement i com sempre hem sabut fer, sabran diferenciar el vot per al seu ajuntament del vot per al Congrés o el Parlament.

En primer lloc, aquestes paraules denoten por, la qual cosa és normal i legítima. Normal perquè quan creixen altres forces emergents l’horitzó de que res serà igual al maig del 2015 pot ser font d’intranquil·litat de qui ostenta el poder en les institucions representatives; i legítim perquè tothom pot opinar el que vulgui, per més que en aquesta opinió ens mostri totes les seves debilitats.

 

En segon lloc és una falta respecte enorme. Una falta de respecte al teu soci de govern, al que estàs donant a entendre que només sou socis per una qüestió aritmètica, ja que no tenen obra ni projecte de govern, a tenor del que s’entén entre línies.

Una falta de respecte cap a Esquerra Republicana, la qual cosa no ens ve de nou; però les suposicions que es fan son poc tolerables.

Qui ha estat atent als últims moviments d’Esquerra-Sant Feliu sabrà perfectament que el nostre discurs només està centrat en clau municipal: durant la Fira vam repartir informació en clau estrictament municipal, en la meva presentació com a candidat el febrer el meu discurs va ser al cent per cent municipalista, i durant les desenes de reunions amb entitats diverses de la ciutat només hem parlat de Sant Feliu.

 

En tercer lloc és una falta de respecte al ciutadà, al qui estàs dient que si voten a les municipals com a les europees s’estaran equivocant, perquè clar l’únic garant dels interessos municipals ets tu.

 

Entenc la por. L’emergència de noves formacions, els resultats d’ERC, la primacia del debat sobiranista, l’estancament electoral d’ICV al costat de la contínua pèrdua de vots que van patint municipals rere municipals, tenir un Alcalde que ja portava moltíssims anys com a regidor en el moment en que els discursos de regeneració democràtica prenen més força, els continus conflictes amb alguns veïns de la ciutat... poden fer que les perspectives de revalidar l’alcaldia amb solvència s’enterboleixin Potser per això ha arribat el desgel amb el PSC, creixen els rumors d’un futur pacte a la ciutat, una gran coalició.

No s’entén i no es tolerable la falta de respecte al ciutadà i a les altres formacions de la ciutat. En tot cas tindrem ocasió de contraposar projectes per la ciutat i el ciutadà que es sobirà i que no necessita que ningú li digui que ha de votar i que no ha de votar decidirà lliurement.

Comentaris

Entrades populars