Del 9N al 24M. (Discurs de la XXIIena Botifarrada)

Aquest és un curs polític especial, diferent, difícil, on no ara mateix no ens podem imaginar tot el que passarà i totes les possibilitats estan obertes. Però ara, hem de tenir claríssim que quan s’acabi el curs, cap allà al mes de juliol, el context actual s’assemblarà ben poc al context polític que tindrem, com a país, com a ciutat i com a partit. 

Cal tenir present, que en els mesos que venen no hi ha una sola lluita, la nacional o la local, o que una lluita, sigui més important que l’altra, totes es relacionen. Ambdues lluites, ambdues partides, ens porten al mateix destí, assolir la llibertat del País. 
Ara, deixar-nos totes les forces possibles amb el 9N és imprescindible. És evident que avui els que estem aquí som independentistes, i potser hi ha algú que només l’interessi el 9N i que més enllà tot ja li estarà bé, però en la nostra batalla quotidiana, la de Sant Feliu, no hi ha 9N sense el 24M ni el 24M sense 9N, és a dir, per Esquerra Republicana de Sant Feliu el 24 de maig és, si més no, tant important com la data del 9N. Perquè, amb la nostra dedicació per la ciutat, amb la nostra voluntat de treballar pels nostres conciutadans demostrarem que estem absolutament preparats i capacitats per construir el nou país. 

Com he dit varies vegades, el 9N no s’acaba res, el 9N comença tot, i el 24M és el següent pas, i el 24M no s’acaben quatre anys de treball, sinó començarem a construir un nova ciutat, una ciutat diferent, per un país nou. 
Passat el 9N hem de demostrar que som imprescindibles per consolidar el nou context polític que s’estarà construint, haurem de demostrar que el nostre projecte polític és el millor pel futur de la nostra ciutat, i fer-ho i demostrar-ho serà clau, per a la llarga, consolidar allò que el 9N dictaran les urnes. 

Recentment hi ha qui ha escrit al seu bloc, que nosaltres la gent d’Esquerra Republicana només ens presentarem a les eleccions amb l’únic objectiu de declarar la independència des del balcó de l’Ajuntament. Pensar que aquest és l’únic projecte polític que tenim per la ciutat és ridícul. Ja fa tres anys i mig que Esquerra estem treballant pel nostre projecte polític per la ciutat, un projecte que es basarà en donar un gir democràtic a la vida política de la ciutat, per construir una institució basada en la col•laboració, la participació i la transparència. 
Per tant, des d’aquí deixar molt clar que els qui pensen que no tenim projecte per la ciutat s’equivoquen del tot, d’aquí pocs mesos ho podrem demostrar. 

Així doncs, cal seguir treballant com mai, perquè ara és el moment en el que tots els que estem aquí fa tants i tants anys que somiem, i pel que tants companys han picat tanta pedra durant tants anys; però quan passi el 9N caldrà seguir treballant per consolidar el nou context polític, i per des de l’Ajuntament demostrar que els millors garants del nou País serem nosaltres. Moltes gràcies.

Comentaris

 1. A casa, tenia un avi que votà ESTAT CATALÀ i un altre que es féu de la FAI i tingué que fugir a França. Les simpaties meves i dels meus fills son per les CUP i per Esquerra.

  Ara, a SF està sorgint una alternativa als politics de "la casta". No parlo de PODEMOS, d estan molt verds.... parlo d'un moviment veïnal que està fen una enquesta per el carrer, si la gent els anima treuran el nas a les properes municipals.

  Sense diners per fer pancartes, sense financiació de cap partit i no poden anar a fer cursets de "declamatòria" però amb molta il.lusió per entrar en l' Ajuntament , amb una sola finalitat: ajudar a la gent.

  Em queixo del partits politics que no féu quasi res per el poble. Vosaltres mateixos: que heu fet per què l' IBI sigui molt més baix a SF. Qué en penseu de la privatització del cementiri? Si gobernesiu al Ajuntament estarieu d'acord en que el batlle cobrés més de 6.000 eurillos al mes o que un tinent d'alcalde s'endugués a casa seva 3.900 eurillos per 14 pagues.????

  Teniu que ensenyar la "poteta" i prendre part en les coses que interessen a la gent. Avui mateix molts avis de SF, (que perceben unes pensions pírriques) estan rebent de l' Ajuntament unes cartes on els hi demanen 960 euros per mantindre els ninxols, i aquesta xifre la tenen que pagar cada deu anys....!!!! (als pobles del costat les quantitats son molt més baixes...)

  No he sentit piular als d' ERC en referència a aquest affaire.

  M'agrada votar ERC a les generals o autonómiques, però a les locals.... m'agradaria saber si us avindrieu a cobrar sous "de carrer" quan estigueu al poder, o si penseu fer del càrrec un bonic negoci també, tal como ho han fet els d' ICV i CiU.

  ResponElimina
 2. Bones Jordi;

  Com bé sabràs nosaltres ara mateix no tenim representació; per tant la manera que tenim d'incidir en la política local és molt escassa. No saps fins a on lementem que no sigui d'una altra manera.
  Amb el comentari què dius que ningú fa res pel poble; ho sento molt però no hi puc estar d'acord.
  Fa tres anys que ens estem preparant per encarar les eleccions municipals. L'hora d'ensenyar les nostres propostes i els nostres arguments encara no ha arribat. Quan sigui el moment estarem encantats de contrastar amb tu i amb qui sigui totes les opinions i les diferents propostes.
  Fins aquest moment, no donarem gaires pistes, la qual cosa no vol dir que no tinguem una opinió formada de tot el que passa a Sant Feliu. La bandera d'ajudar a la gent no tindrà un sol propietari.

  Una abraçada.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars