Discurs a l'acte de presentació de la candidatura

Tota derrota és dolorosa la que vam patir el maig del 2011ho va ser molt. Han estat quatre anys difícils per la gent d’Esquerra a Sant Feliu. Veure com no podíem intervenir en l’esdevenir de la ciutat, ha estat un autèntica travessa pel desert. 
Però no hi ha derrota en la que un no n’aprengui dels errors, no hi ha derrota en la que un no creixi, i es faci més fort. Començàvem aquest camí que avui estem a les portes d’acabar, amb la clara voluntat de fer-nos mereixedors altre cop de la confiança de tots vosaltres i de molts més santfeliuencs que avui no hi són i al veure la sala avui així de plena, podem confirmar que ho hem aconseguit. 
Vull donar les gràcies més sinceres als companys que tot i la tempesta no van abandonar el vaixell, i que en temps difícils van resistir malgrat tots els aiguats, i vull donar les gràcies també a tots aquells que ens heu anat acompanyant en els diferents actes que hem fet en aquests quatre anys i que no heu deixat mai de creure en nosaltres. Moltes gràcies.
Aquesta ha estat la última vegada a la meva vida que parlaré d’aquella derrota. 

Avui, aquí després d’uns quatre anys llargs i durs posem fi a aquesta travessa pel desert. Gràcies a aquestes vint-i-una persones que m’acompanyen en aquest repte, iniciem avui aquí una nova etapa, plena d’esperança, plena d’il·lusió i plena de reptes. Gràcies a vosaltres, i a tots els que ens acompanyeu avuien aquesta sala es respira aquest aire de primavera catalana, de primavera republicana que ens durà a la més gran de les victòries. A Catalunya, a Sant Feliu i arreu. 
Vull adreçar-me directament ara, als integrants de la nostra candidatura. Primer de tot gràcies per acompanyar-nos en aquest repte il·lusionant. Vull que sapigueu que quan veu acceptar formar part d’aquesta candidatura vau acceptar en part també formar part de la història. Perquè a partir del 27 de setembre ja res tornarà a ser igual, el canvi l’haurem començat a construir a partir de 24 de maig, i l’haurem començat a construir gràcies a gent com vosaltres, que en aquest context complicat per la política, heu decidit formar part d’unes llistes que porten el nom de la llibertat gravat.

Estem agraïts per poder viure aquests instants, tot i l’enorme responsabilitat, a ningú se li escapa que estem davant de quelcom més que unes municipals. Debatrem sobre el futur de la ciutat, i tant, proposarem propostes per millorar la vida dels nostres conciutadans, i tant. Però n unes eleccions que van molt més enllà. Que ens interpel·len sobre el país, i sobre el futur polític que desitgem. I qui ho negui s’equivoca de dalt a baix. 
El nostre desig és que el futur ajuntament no posi cap trava, al procés que viu Catalunya, nosaltres, no cal que ho demostrem, al costat d’altres, és cert, ens comprometem a fer el que calgui perquè l’Ajuntament de Sant Feliu quan se’l necessiti, quan se l’interpel·li, acompanyi al País en aquest procés cap a la llibertat. Som conscients que estem en un moment extraordinari i volem compartir amb tots vosaltres aquest sentiment. 
Les properes eleccions municipals passaran a la història,dels ajuntaments que en surtin naixerà la nova República Catalana. Haver-ne format part, d’aquest naixement, d’una manera tant directa és un enorme privilegi. Espero; esperem estar a l’alçada d’aquest repte. 

Avui ens presentem aquí davant de tots vosaltres sota aquest títol tant suggerent “del Sant Feliu entre uns quants al Sant Feliu entre tots”. És possible que algú l’hagi trobat massa punyent, és possible que fins i tot algú s’hagi molestat amb nosaltres. Però, és que a nosaltres ens sembla evident que en la construcció del sant Feliu d’avui i del Sant Feliu de demà no s’ha comtat amb tothom!!! 
Si ara us preguntés quants de vosaltres heu pogut dir la vostra sobre quin projecte podria haver omplert de contingut la nau de Can Bertrand, o el Centre Cívic de les Tovalloles, sobre si trobeu convenient o no reformar la Plaça Catalunya, sobre com ha de evolucionar el vostre barri; segurament tots em donaríeu una resposta similar. 
És això precisament el que la gent d’Esquerra Republicana volem transformar d’aquesta ciutat, aquest és el gran canvi que creiem que Sant Feliu necessita, cal aprofundir en la democratització de la ciutat i ho cal amb urgència; cal incorporar el ciutadà en la presa de decisions que l’afecten. 
Per això la gent d’Esquerra republicana que sortim escollits sigui quina sigui la nostra responsabilitat, sigui quin sigui el nostre paper en el futur consistori ensdeixarem la pell per canviar aquesta realitat, dia rere dia, nit rere nit!!!! No descansarem, no ens resignarem, no defallirem!!!

Segurament us diran, que sou molt bona gent, segurament ho acompanyaran amb un “però la gent d’esquerra gestionar, el que es diu gestionar no en sabeu”.
Ara us explicaré una anècdota per il·lustrar això que us dic; fa uns mesos en un dinar benèfic, en una taula amb tot de regidors de la comarca, un regidor d’una ciutat veïna, d’un partit d’aquests que porten 30 anys al govern, em diu “vosaltres els d’Esquerra, de gestionar no en sabeu, ara podeu estar en un bon moment però de gestionar no en sabeu”,  em vaig quedar parat, però de petit no em van ensenyar a mossegar-me la llengua, i li vaig respondre, “mira al teu voltant, mira com tenim l’entorn avui, quin és la taxa d’atur, els joves que marxen, les ciutats descohesionades, amb uns problemes mediambientals evidents, això qui ho ha gestionat?”. 
No hem sigut la gent d’ERC, els que ho hem gestionat, no hem sigut la gent d’ERC els del cas Bustos, els del cas Palau, no som la gent d’Esquerra els qui posem la mà a la caixa. Nosaltres som gent honesta.

No espereu de nosaltres grans promeses electorals, no us espereu un farem això o farem allò altre. Prometem compromís, prometem entrega, prometem dedicació.... 
Ens hi deixarem la pell per fer-ho el millor possible perquè vosaltres i tota la resta de santfeliuencs es sentin orgullosos de la bona gent d’Esquerra Republicana i perquè sentiu que allà a l’Ajuntament i teniu algú que és com vosaltres, que parla el mateix llenguatge.

Hi ha qui es presenta esperant una majoria absoluta, hi ha qui ha dit que tenen el millor equip per encarar el repte de governar en solitariNo ho sé. El que si que sé és que nosaltres no volem ni una cosa ni l’altre, nosaltres desitgem, anhelem, construir un nou sant Feliu entre tots. 

Moltes gràcies!!!


Comentaris

Entrades populars