Discurs de presa de possessió

Gràcies Alcalde, gràcies regidors, gràcies al públic que ha vingut avui aquí, i gràcies a la ciutadania de Sant Feliu en general especialment als 2415 conciutadans que van manifestar la seva confiança amb Esquerra Republicana a les passades eleccions.

 

El grup municipal que tinc el goig d’encapçalar som Republicans i independentistes, però més important encara som activistes convençuts de Sant Feliu i per Sant Feliu. Som, com tants altres, persones que hem batallat per l’activisme social i cultural de Sant Feliu, i que ara després de molts anys posem la nostra experiència al servei de la ciutat, al servei de tots i totes les santfeliuenques, mitjançant la representació institucional.

Som la Judit Espert, el Bernat Dausà i un servidor, joves i il·lusionats amb aquest repte gegantí que avui assumim i que se’ns presenta davant nostre. Un repte que no és altra que ni més ni menys el d’encapçalar la oposició a Sant Feliu.

 

Encarem aquest repte amb orgull i amb la satisfacció de saber que mai Esquerra havíem arribat tant lluny. Encarem aquest repte amb l’enorme satisfacció que ens toca jugar un paper important en un moment molt important; i per això prometem aquí avui solemnement deixar-nos la pell per a construir un Sant Feliu millor per demà. 

Encarem aquest repte deixant molt clar que aquest paper que ara jugarem l’hem escollit nosaltres, i com a tal ens proposem exercir-lo d’una forma rigorosa i exigent, tranquil·la però contundentment. Com deia ens hi deixarem la pell.

 

Aquest paper l’hem escollit nosaltres. Perquè som nosaltres els qui hem renunciat ha participar del govern que finalment es va gestar. Un govern que no ens agrada. Ho diem rotunda i clarament: No ens agrada. Un govern que creiem que neix coix, ja que neix des de la desconfiança mútua dels seus signants. Un pacte que nosaltres creiem que la ciutadania de Sant Feliu no ha entès; i que més que respondre a un interès per la ciutat respon a la conjunció d’alguns interessos particulars; la qual cosa ens entristeix enormement i la qual cosa denunciem amb tota claredat. Tranquil·la però contundentment. 

 

Se’ns ha preguntat, potser massa vegades, perquè nosaltres, la gent d’Esquerra Republicana no apostàvem per entrar en aquest govern. La resposta és molt clara. L’objectiu d’Esquerra Republicana no és governar per governar, no és el poder pel poder. L’objectiu d’Esquerra Republicana és transformar Sant Feliu, i creiem honestament que dins d’aquest govern (que no ens agrada) no ho haguéssim pogut fer. 

 

Som gent, activistes de Sant Feliu, ambiciosa, i si bé creiem que el passat dia 24 de maig Esquerra vam fer un magnífic resultat, allò tant sols va ser una petita victòria parcial i som conscients que l’hora d’Esquerra a Sant Feliu encara ha d’arribar. Treballarem perquè aquesta hora arribi i treballarem amb més força que mai per seguir fer-nos mereixedors de la confiança de cada cop més santfeliuencs. Perquè Esquerra Republicana som això, gent honesta i pencaire, que no es resigna davant de res, que no renúncia a res, i que portem gravades amb lletres d’or els valors que volem representar, la igualtat i la justícia social i el desig persistent per la transformació social, i creiem i crèiem que dins del govern que avui es constitueix hi haguéssim estat molt lluny. 

 

Volem ser el soci més fidel dels nostres conciutadans. Per això, ja anunciem des d’aquí que aquest grup municipal farà feina bàsicament de carrer, al costat de tots els veïns i veïnes que vulguin comptar amb Esquerra per expressar i resoldre les seves inquietuds, al costat de cada entitat o col·lectiu que vulgui seguir construint aquest Sant Feliu divers i plural que tant ens enamora. Per això des d’aquí estenem la mà a tota la societat santfeliuenca. Podeu comptar amb Esquerra pel que sigui, quan sigui, com a primer partit de la oposició al govern municipal volem ser una eina eficaç per ajudar a mediar en qualsevol assumpte, en definitiva aquest grup municipal vol ser una eina per ajudar a millorar Sant Feliu. Compteu amb nosaltres. 

 

També estenem la mà a tots els grups de la oposició. Us volem comunicar que aquest grup municipal tindrà la porta sempre oberta per rebre a qui sigui, quan sigui, amb el mateix objectiu, millorar Sant Feliu; m’imagino que tots compartim aquest objectiu i crec que tots hem de cooperar per fer-lo factible. 

 

També ens volem dirigir al govern de la ciutat. El grup municipal que encapçalo, amb l’objectiu de millorar contínuament Sant Feliu, volem i creiem que hem de mantenir una línia de diàleg sempre oberta, considerem que podem contribuir honestament en molts aspectes per fer millor Sant Feliu, i considerem que podem tenir grans punts de trobada. Ara bé, des del paper que ens hem compromès a jugar, Esquerra volem ser una oposició constructiva, responsable, propositiva, suau amb les formes però contundent amb el contingut; us volem anunciar que aquest grup municipal pretén ser molt exigent amb la fiscalització al govern municipal; denunciarem qualsevol procés que no es faci a través dels principis de la transparència i la participació ciutadana, denunciarem cada errada que es cometi en els terminis informatius als grups de la oposició, i denunciarem cada contradicció que es produeixi entre els dos socis signants de l’acord de govern. L’objectiu últim no és cap altre que la millora continua dels representants de la ciutadania.

 

Finalment, no volia perdre la oportunitat de parlar del procés que viu Catalunya. Entre altres coses el govern que avui es constitueix no ens agrada perquè malauradament resta a anys llum del batec generalitzat a punta i punta del país. Un cop més aquest consistori donarà l’esquena reiteradament a les interpel·lacions que des d’altres instàncies se li faran per ajudar des dels govern locals a empènyer des de cada racó a la llibertat de Catalunya. Aquest govern s’ha denominat d’esquerres i catalanista, doncs bé des d’Esquerra Republicana considerem que no s’és d’Esquerra si no es creu en la independència. No hi ha defensa dels drets socials creïble sinó és a través de la lluita per la independència, i no hi ha lluita per la independència creïble sinó és a través de la defensa dels drets socials. 

El país avança malgrat Sant Feliu, avui dia, dir que s’està per la defensa del dret a decidir ja no vol dir res. Aquest grup municipal denunciarà amb vehemència qualsevol subterfugi, qualsevol impediment a avançar, a avançar i a avançar.

El proper 27S depenent dels resultats de les eleccions, sí o sí


Sant Feliu tindrà un paper important. Les manifestacions que faci aquest ajuntament seran molt importants i aquesta ciutat serà interpel·lada conjuntament amb d’altres a quin paper vol jugar a partir de la tardor d’enguany. Demanem al nou govern municipal que hi pensi, que pensi en els escenaris de futur. Hi ha molt en joc el 27s, també per vosaltres. 

 

Esquerra Republicana ha tornat a l’Ajuntament de Sant Feliu no per polemitzar, no per destruir sinó per construir i vestir una alternativa real. Seguim i seguirem moltes gràcies!!! 

 

 

 

 


Comentaris

Entrades populars