La resposta al PP

Avui és una nit trista per Sant Feliu. Deixeu-m’ho expressar així, perquè és així com ho sento. Sento tristesa al veure com algú s’ha atrevit a actuar d’aquesta manera. Nosaltres des que estem en aquesta casa, hem intentat adoptar una actitud constructiva i positiva amb tots els grups, i aquesta moció per nosaltres representa un abans i un després, també per aquells que han intoxicat dient que hi ha un vídeo, que diu no sé què. És mentida.

 

Com no podria ser de cap altra manera, el Grup Municipal d’ERC, la Secció Local d’Esquerra a Sant Feliu, i les JERC Sant Feliu volem mostrar el nostre rebuig més enèrgic i contundent a aquesta moció. En primer lloc perquè és oportunista, manipuladora, demagògica i el que és més greu és susceptible de crear confusió i incórrer greument en l’augment de la islamofòbia. És oportunista, perquè com va declarar la portaveu del Partit Popular en la junta de portaveus es presenta arrel d’un acte de la JERC (encara que finalment el text no ho expressi). Un acte per qui no ho sàpiga volia reflexionar sobre el paper del feminisme dins la religió. Per cert, entre organitzacions que organitzen actes per afavorir la reflexió, i organitzacions que escriuen pamflets racistes, nosaltres ho tenim molt clar. Orgullosos de tenir unes joventuts que ideen, organitzen i ens fan partícips d’actes que ens serveixen per afegir llum a allò que tal vegada no entenem del tot.

Un acte, com deia, en el qual la Fàtima, per tal de remarcar la utilització i manipulació del llenguatge es va declaragihadista. A l’acte, va venir un representat del PP i que per cert no es va quedar fins al final. Aquest representant va fer un article lamentable, com d’altres al bloc del PP i d’aquí tan lamentable moció. 

La pregunta clau és: Què pretén el PP amb aquest tipus d’actuacions? Criminalitzar l’Islam, criminalitzar la Fàtima? S’ha preguntat la portaveu del PP qui és la Fàtima, d’on ve, qui és? S’ha preguntat que ha causat en aquesta noia tot aquest rebombori?Què es pretén?criminalitzar esquerra, les JERC?? O es pretén treure rèdit polític, desviar l’atenció de l’arrel del problema?? No ho sabem.

Hi ha un problema amb la violència perpetrada per alguns que diuen que defensen l’Islam; i tant. Però també, tenim un problema com a societat, quan està creixent el racisme, el populisme, i la islamofòbia. I poc o molt el PP ha contribuït amb aquesta absurda

moció a fer créixer la confusió en aquesta ciutat. 

Deixeu-me fer dues cites, per intentar pal·liar l’absurditat comesa pel PP. Una la de l'historiador marroquí Abdallah LarouiDiu textualment: Relacionar la violència amb la ideologia de l'islam polític és deshonest per ambdues parts, tant del costat musulmà com del no musulmà. Conec la història prou per saber que tot moviment polític cau en algun moment en la temptació de recórrer a la violència. Hi ha hagut al llarg de la història terrorisme purità, terrorisme jacobí, terrorisme nihilista, terrorisme anarquista, terrorisme sionista, terrorisme hinduista i terrorisme confucià . Podria allargar la llista i assenyalar que els homes que van fer d'això una teoria profundament elaborada, com Bakunin o Georges Sorel, no van pensar en cap moment en l'islam

L’altre la de Dolors Bramon (filòloga i historiadora, especialitzada en l’islam): A l’Alcorà es parla exactament trenta-cinc vegades del verb jahada, que vol dir fer jihad, una paraula que, per cert, ja hem entrat al diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans en masculí i amb la forma gihad. A l’Alcorà la jihad significa esforç. I és una acció que no permet matar ni vells, ni dones, ni nens, ni malalts mentals o crònics, ni cecs, ni monjos, ni homes de religió, ni comerciants, ni agricultors. No es poden cremar collites, no es poden talar arbres, no es poden matar animals si no és per a la pròpia alimentació de l’exèrcit que combat. Per tant, si del terrorisme en volem dir jihad, ens equivoquem, pervertim l’islam i confonem la població. Bin Laden va començar a parlar dels mujahidins, que volia dir els que practiquen la jihad. I Occident va dir: “Per què no els diem jihadistes?” Doncs no, són terroristes, fills de sa mare, assassins, digui’ls el que vostè vulgui. Però no se’ls pot dir jihadistes.

Esperem que aquestes dues cites ajudin a comprendre fins a quin punt s’ha comès una absurditat.

El grup d’Esquerra no emetrem cap vot en la votació de la moció com a mesura de protesta; tampoc emetrem cap vot en el text alternatiu que ens presenten ICV i PSC, i tot i que respectant el fet de presentar-lo, com estant d’acord en el text, tot i els matisos, creiem que avui no era el dia per presentar un acord, ja que el fons es que es presenta motivat per un acte de la JERC.

 

 

 


 

Comentaris

Entrades populars