Militars a Collserola

El març del 2012 ERC-Sant Feliu vam presentar una moció al Ple de l'Ajuntament instant al Consorci del Parc de Collserola que no autoritzés més pràctiques militars en l'àmbit del  Parc http://locals.esquerra.cat/santfeliullobregat/document/3276

La moció va ser promoguda pel Col•lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) que va iniciar la campanya cívica "Prou militars a Collserola" per pressionar al Consorci a no autoritzar més pràctiques militars a la Serra.

A part de Sant Feliu, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei, Cerdanyola del Vallès i Esplugues de Llobregat van aprobar la mateixa moció.

Cinc anys més tard, si algú vol gaudir d'una estona d'esbarjo al Parc Natural metropolità, encara córrer el risc de topar-se amb tropes de l'Exèrcit Espanyol fent pràctiques militars.
foto: Tot Sant Cugat
És per això que el Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana ha portat a la Comissió de Defensa del Senat una moció per demanar al govern espanyol que l’exèrcit necessiti autorització dels municipis per realitzar pràctiques militars en qualsevol espai públic. Aquestes pràctiques sovint es fan sense coneixement dels municipis per on passen i és en aquest sentit que han defensat que siguin els municipis qui indiquin si és adient o no fer-les al seu municipi.
Des d'Esquerra creiem que els Ajuntaments afectats, la Diputació i el propi consorci del Parc ja han demostrat sobradament a través de mocions aprovades en els seus respectius plenaris de que rebutgen les pràctiques militars al Parc, i per això aquestes manquen de tot sentit.
El rebuig de la moció al Senat, amb els vots del PP, PSOE i Ciutadans, a part de ser un atac a la cultura de la Pau, és també un atac a aquests municipis que ja es van mostrar clarament en contra d'aquestes pràctiques. 

Comentaris

Entrades populars