Una crida per Sant Feliu

“ERC-Sant Feliu, solemnement, fem una crida a Sant Feliu, avui aquí i ara!!! Fem una crida a construir un nou moviment polític santfeliuenc. Un moviment ampli, transversal i integrador, que permeti construir una majoria social, que ens permeti assolir el repte legítim de governar Sant Feliu des de l’Alcaldia per poder transformar Sant Feliu”.

Així acabava l’acte “Comencem a construir el Sant Feliu del Futur” http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/101250/erc-comenca-a-mirar-a-les-municipals-dell-2019-en-un-acte-amb-joan-tarda que ERC-Sant Feliu vam organitzar per fer balanç dels dos anys de legislatura i traçar, i compartir, les línies estratègiques de futur.

El repte d’ERC-Sant Feliu, com el de qualsevol candidatura que es presenta a unes eleccions, és governar i governar ostentant l’alcaldia. És un repte majúscul, ho sabem, però és un repte legítim, i és la única manera que tindrem d’assolir un repte encara molt més important i gran, transformar la realitat política de la nostra ciutat.

Una realitat política que a nosaltres no ens agrada, i que precisament per això ERC-Sant Feliu va renunciar a formar part del govern actual de la ciutat. Nosaltres ens emmirallem amb governs municipals com els de Badalona, Sabadell o Sant Vicenç dels Horts. Governs de majories amplies i transversals. Governs que estan actuant amb una valentia política encomiable, tant pel que fa a perseguir els abusos de les elèctriques, a fer avenços molt grans en qüestions de participació (14M€ Badalona ha posat als pressupostos participatius), a desafiar la llei Montoro, a posar sobre la taula debats que nosaltres creiem fonamentals, com el de les remuniciaplitzacions de serveis públics (Sabadell, Cerdanyola, Barberà, Badalona s’han unit per treballar plegats per avançar en qüestions de remunicipalitzar serveis).  

Sant Feliu està lluny, avui dia, d’aquesta realitat política que acabo de descriure. El sentit de patrimonialització de la institució que tenen les forces polítiques que sempre han ostentat l’alcaldia; la falta de convenciment en la protecció dels patrimonis naturals de Sant Feliu, Collserola i el riu; la deficient gestió de la participació, i la nul·la construcció d’un veritable Govern Obert, que posi el ciutadà al centre de tota decisió política; o la inexistència de cap debat sobre les remunicipalitzacions és la realitat política de la nostra ciutat que no ens agrada. 
El convenciment de que aquesta realitat no la podríem transformar durant la legislatura 2015-2019 formant part d’un govern amb ICV i el PSC, ens va fer refusar l'oferiment d'entrar al govern. El convenciment de que si no fem res excepcional aquesta realitat tampoc es podrà transformar en el període 2019-2023, és el que ens mou a prendre decisions excepcionals.
El fet excepcional que des de ERC-Sant Feliu proposem és teixir un moviment polític de santfeliuencs que vagi molt més enllà de les sigles d’Esquerra.
Per això fem aquesta crida a Sant Feliu, als conciutadans que comparteixin la necessitat de transformar la ciutat, de generar uns canvis que són inajornables i imprescindibles. 

Comentaris

Entrades populars