Les pensions en campanya

Només el PP sap la resposta que l’Estat donarà a les urnes a Catalunya. Per tant, la campanya del ‘NO’ encetada pel PP-Català ahir, que barreja mesquinament els Pujol i les pensions, és una bona notícia (a mitges).

És una bona noticia perquè demostra que si hi haurà referèndum. Qui es gastaria diners en una campanya per un fet que no es produirà? Bé, suposo que algú que està acostumat a fer campanyes amb diners obtinguts fraudulentament, presumptament; però aquesta és una altra qüestió. També és una bona notícia perquè el PP ha demostrat, un cop més, no tenir cap argument de pes en contra la independència.
 
Deia que és una bona notícia a mitges. Que un partit que té aspiracions de governar el país tracti els seus conciutadans d’estúpids i d’ignorants és una pèssima notícia. El PP barrejant pensions i els Pujol tracta els ciutadans d’estúpids, i mentint sobre les pensions els tracta d’ignorants.

Una campanya en el context d’un referèndum d’independència sempre incita, al bàndol del ‘No’, ha fer servir la campanya de la por. La campanya de la por dirigida sobretot al segment de la gent gran i focalitzada en les pensions i en la pèrdua de condicions de vida en una suposada independència. No és estrany, ja que estadísticament la gent gran és la població menys abstencionista. En el referèndum d’Escòcia el ‘No’ es va imposar en més marge sobre el ‘Si’ en el vot de la gent gran, on la campanya del ‘No’ va fer forat en aquest segment.

 
Està molt bé que el PP parli sobre pensions, el que no està tant bé és que tergiversi la realitat, i n’expliqui una d’alternativa. http://www.elplural.com/economia/2017/05/09/rajoy-reconoce-en-bruselas-que-el-deficit-de-las-pensiones-sera-el-mayor-de-la Com diu la notícia el dèficit de la Seguretat Social serà enguany de 18.609 milions d’euros, no està malament si considerem que el PP va heretar una guardiola amb 67.000 milions de superàvit, és el que passa quan poses cleptòmans professionals en la gestió pública, presumptament.


Però anem a un nivell més elemental. Les pensions que es paguen avui es paguen amb els impostos que paguem aquells que treballem. Quan parlem de treball i pensions hi ha dos indicadors fonamentals: la taxa d’atur i el salari mitjà. Tots dos indicadors són millors a Catalunya que a la resta de l’Estat (amb Catalunya, sense encara serien pitjors). Així mentre que a Catalunya l’atur es situa al 15,28% a l’Estat és del 18,75%, i a Catalunya el salari mitjà és de 1.722€ mentre que a l’Estat és sensiblement més baix uns 1.636€. Què vull dir amb això?? Doncs molt fàcil, vist que el PP s’ha polit literalment la bossa de les pensions, si fem cas als indicados esmentats, allà on no estan garantides les pensions és a l’Estat Espanyol, tot per obra i gràcia del PP. La qual cosa va obviar el senyor Albiol.

Ara, algú podria dir, reiterant un altre argument fal·laç de l’unionisme, que la independència frenarà l’economia, la inversió estrangera, i la creació de llocs de treball, i que per tant l’argument de que taxa atur i salari mitjà sustentaran el futur de les pensions a Catalunya s’ensorra. Doncs bé, les dades també ens diuen el contrari. Els anys on el ‘procés’ ha estat més present en l’agenda política 2012-2017 la inversió estrangera a Catalunya ha crescut un 32% respecte els anys anteriors. L'economia catalana és molt competitiva a escala internacional. El que passi a nivell polític no ha espantat la inversió. Grups com Alibaba, va que va escollir Barcelona com a seu logística al sud d’Europa, Volskwagen, que va comprometre 3000 milions a Seat per futurs projectes, Elis Manomatic, promet 300 nous llocs de treball i una inversió de 21 milions d’euros, Lidl, que va adquirir una parcel·la de 120.000 metres quadrats per construir una planta a Martorell, i més recentment Amazon, que ha fet una inverció importantíssima al Prat i ara ha anunciat que obrirà el seu centre de suport a PIMES a Catalunya donant feina a més de 500 persones, demostren l'auge de les inversions estrangeres.

Res fa pensar doncs que el futur polític de Catalunya espanti a les inversions. Ens en sortirem segur!!

Comentaris

Entrades populars