L'hora és greu

Quan el President Companys va sortir del penal de Santa Maria i va tornar a la capital del País l’1 de març de 1936 va començar el seu discurs dient “recollim les lliçons de l’experiència, portem l’ànima amarada d’emocions i treballarem amb esperit de reparació i de justícia”. Així començava el discurs del nou president d’ERC l’1 d’octubre. L’1 d’octubre de 2011 al Congrés d’ERC de Girona Oriol Junqueras ens deia que “per fer bé al país necessitem ser molts i necessitem sumar, per ser una eina i un mitjà per contribuir que aquest país sigui un país lliure i un país just”.
La foscor més tenebra va emergir ahir de nou. Porta dies emergint. Des de els dies previs a  l’1 d’octubre, passant per la violència policial exercida aquell dia, per l’empresonament dels Jordis, i acabant, de moment, ahir amb l’empresonament del Vicepresident i d’altres Consellers del Govern legítim de Catalunya.
És, justament, per aquest ànim de fer bé al País que és oportú apel·lar a tots els demòcrates de Sant Feliu. “L’hora és greu” deia Companys i més greu que ho pot ser encara. És el moment de ser conscients que només superarem la foscor si tots i cadascú de nosaltres es mobilitza i aporta amb generositat el seu esforç personal. Si no és ara quan? Si no és per les nostres llibertats, per què?
Nosaltres estenem la mà al conjunt dels nostres conciutadans per superar aquest moment. Demanem aquells conciutadans que ens vulguin ajudar que ho facin, i que ens interpel·lin per fer-ho. Demanem a tots els demòcrates de Sant Feliu que es mobilitzin, des d’aquells espais polítics en els quals més es sentin representats, per defensar la democràcia i les llibertats civils i polítiques, ja sigui des d’altres formacions polítiques, des de l’ANC, Òmnium, o Súmate, fins al CDR local.
Apel·lem també als qui ahir, en nom d’un dels dos partits que governa la ciutat (el més gran, per entendre’ns), ens interpel·lava en pro de la unitat dels partits per fer front a aquest moment. La cerca de la unitat es demostra en fets, en gestos, en paraules i fins i tot, si m’ho permeteu en mirades. Avui dia, les distàncies són més grans de les que haurien de ser. Però cap cadena de confiança es pot construir mentre alguns comparteixen tant amb els qui han avalat la mesura antidemocràtica del 155. La única cosa que estem en condicions d’exigir avui és que com a mínim es sigui conscient d’això.
 
Per últim m’adreço a tots els militants, simpatitzants, i votants d’ERC a Sant Feliu. Hem de seguir treballant incansablement amb la passió que ens caracteritza, hem de seguir essent generosos amb l’esforç que tots i cadascun de nosaltres dediquem en el dia a dia. És en els moments difícils quan més es necessita l’aportació de tots nosaltres. Seguim!!!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars