Guanyem

Discurs durant la diada republicana

Dos de juny. Plena primavera, al bell mig d’una plaça Lluis Companys més republicana que mai. Per primer cop conjugàvem el verb guanyar, just quan feia poc que el calendari ens alertava de que mancava exactament un any per les eleccions municipals.
No era l’expressió d’una sensació, ni d’un sentiment, era l’expressió d’un convenciment real. Una convicció sustentada en fets i en certeses.
Fets i certeses persistents. Durant quatre anys de feina, en l’oposició volguda, no hem parat de teixir complicitats en molts àmbits d’una societat complexa com la santfeliuenca. No hem parat d’aglutinar cada cop a més gent i de procedències cíviques i socials molt diverses. Una tasca de molts, i que cristal·litzava amb els més de cent apoderats que Esquerra vam tenir el 21 de desembre del 2017, i que cristalitzarà segur en una llista electoral transversal i diversa com mai.
Feina, feina i més feina, i parlar amb absolutament tothom, tal i com prometíem un ja llunyà 2014. Fets i certeses, també en forma d’assistència als diversos actes que hem organitzat. La ja citada diada republicana del dos de juny, que representa un abans i un després en la història d’ERC a la ciutat, però també la botifarrada de la tardor de l’any passat i la més recent presentació de la Secció del barri Falguera, on vam omplir la plaça d’Alfons Comín.
La plaça Alfons Comín plena
Així les coses ERC-Sant Feliu arriba al 2019 en el millor moment de la seva història. Múscul i dinamisme guanyats a través de quaranta anys de lluita persistent. En el dia d’avui, sense cap mena de dubte, Esquerra és segur un dels partits més forts de la ciutat, i per això per primera vegada podrà parlar de tu a tu, en una campanya, als dos partits que han gaudit de l’hegemonia a la ciutat. En altres paraules, estem a les portes d’un canvi històric.
Recentment la demoscòpia ha apuntalat els nostres convenciments. Parlar de victòria republicana a Sant Feliu ja no és un sense sentit, parlar de victòria és factible i la campanya haurà de servir, si o si, perquè els apuntalaments passin a ser pilars ferms.
Hi ha qui massa interessadament ha parlat d’aquestes eleccions com unes eleccions de les que poden canviar poques coses. Nosaltres rebels a aquest plantejament ens prenem el 26 de maig del 2019 com una autèntica cruïlla històrica. Aquesta serà sense cap mena de dubte la campanya electoral de les nostres vides. A les nostres mans està passar de convenciments a fets reals i empírics. Només Esquerra Republicana pot discutir la victòria a les hegemonies històriques santfeliuenques. Per això, diem ben clar i alt, "si!!! Podem guanyar".

 

Comentaris

Entrades populars