Mercat de marxants

Prèvia: És dilluns al matí del 4 de febrer. A la calçada del carrer Josep Maria de Molina, just davant del mercat municipal, hi ha instal·lat un aparell electrònic que mesura la intensitat de vehicles que passen per un determinat punt. Feia només quatre dies que el Ple municipal refusava la proposta de reorganització del mercat de marxants (el mercadillo dels dilluns). Dijous passat, 14 de febrer, el govern presentava l’informe de mobilitat referent a la nova organització del mercat als grups de la oposició. Amb aquesta prèvia queda demostrat, i així ens ho reconeixen, que no es va fer una gestió adequada. En altres paraules, la oposició vam anar al ple sense tots els elements de judici possibles en aquest punt, i així és molt difícil responsabilitzar-te amb el teu vot de segons quines decisions.

Primer punt: Compartim els objectius amb el govern. Això vol dir, primer; manteniment d’un mercat de marxants a Sant Feliu. Segon; manteniment del mercat en la ubicació actual, al barri Falguera. I tercer; fer més fàcil la convivència del veïnat amb el mercat de marxants, és a dir millorar en seguretat, mobilitat i aparcament.

Segon punt: La informació. Ens replica l’alcalde l’apreciació que es va fer al ple de que havia mancat informació. Al Ple se’ns va assegurar que s’havia arribat a un consens amb els paradistes, a la qual cosa vam contraargumentar que no era normal que els grups no coneguéssim la base d’aquest consens. El dia posterior al Ple vam poder constatar que tal consens no existia. Tot i això, aquesta no és el fons de la qüestió. El fons de la qüestió és més profund. Informació vs. participació. Per nosaltres són dues qüestions que mai poden anar deslligades. ERC-Sant Feliu no ens hem sentit partícips d’aquest procés de reorganització del mercat, i així és difícil sentir-se vinculat a una decisió política.
Per tant, tenim dos elements bàsics per justificar el nostre vot en contra. No teníem tots els elements de judici, i per tant no teníem elements per veure clara la part de mercat que s’ubicaria al Carrer Ramon y Cajal, i no vam ser cridats a participar en la pressa de decisió; en tot el seu procès. Per nosaltres són dos elements de pes.
Des d’Esquerra Republicana tenim clar que si hi ha un acord entre totes les parts, Ajuntament, representants dels veïns (Associació de Veïns) i representants dels paradistes (Comissió de Paradistes), nosaltres al Ple donarem conformitat a la reorganització que se’ns proposi. Volem ser molt clars i nítids. No podem acceptar que s’imposi cap decisió, no podem acceptar que una decisió com aquesta es faci sense diàleg, sense consens i sense participació. Tothom a de poder dir la seva, i totes les opinions han de ser preses en consideració.
Ho dic, ho diem, perquè arrel de la proposta que va anar al ple de gener, no totes les parts van percebre que hi havia un diàleg franc, una participació real, i una voluntat de consens.
Com no podia ser d’altra manera, Esquerra fem un exercici de claredat i transparència, si es corregeixen els errors del gener hi votarem a favor. La nostra trajectòria durant aquest mandat ens avala. Hem estat l’oposició constructiva que es mereix una ciutat com Sant Feliu.

Comentaris

Entrades populars