5 de març, 19:30 h, Sala Ibèria

El 5 de març és la data, que les companyes i companys d’Esquerra Sant Feliu, tenim marcada al calendari des de fa molts mesos. Una feinada de producció meticulosa, de coordinació entre moltes persones, i que donarà els seus fruits, segur, en un acte que serà innovador, a Sant Feliu, en molts aspectes. A totes les companyes i companys que el faran possible, de tot cor, moltes gràcies.

Era el 6 de febrer del 2014, en un Auditori del Palau Falguera ple, el primer cop que em presentava com a candidat a l’Alcaldia. Des d’aleshores tot ha canviat molt. Per exemple, aquell dia ens acompanyava n’Oriol Junqueras, avui pres polític. Aquell dia, ERC-Sant Feliu encara no tenia representació a l’Ajuntament de la ciutat, recordo que el meu discurs va girar al voltant de la necessitat que el republicanisme tingués altra vegada representació al consistori. Un any i tres mesos més tard, ERC assolíem un resultat espectacular. S’ha dit poc, però per exemple el resultat a les municipals del 2015 d’Esquerra, és el segon increment de regidors més alt de la història electoral santfeliuenca, només superat pels 6 que va guanyar el PSUC el 1983, feia 32 anys.
Aquests tres regidors han estat una eina molt útil per la ciutat. Des del primer minut hem procurat ser una oposició constructiva, propositiva, responsable, però quan ha calgut ha estat exigent i dura. Els tres regidors, la secció local i el Jovent Republicà, hem fet créixer Esquerra Republicana a Sant Feliu. L’hem fet créixer orgànicament i organitzativa. Avui són moltes les complicitats construïdes amb diferents sectors socials de la ciutat, és el reflex d’una feina constant d’escoltar a tothom i de parlar amb tothom. Avui som una organització molt més capaç, i molt més preparada per assumir responsabilitats que el 2014. Doncs, avui som una organització molt més madura que aleshores.

A nivell personal, aquests cinc anys que han passat, m’han servit per aprendre moltíssim. Fer de portaveu del Grup Municipal d’ERC, ha estat i és un aprenentatge constant. N’aprens dels companys regidors, del mateix grup i dels altres, n’aprens dels ciutadans i ciutadanes que et plantegen els seus problemes, i les seves reivindicacions. Avui, em sento més capaç, més preparat per assumir responsabilitats noves i més exigents.

Avui serà un dia important per a la història d’ERC-Sant Feliu. Serà un gran acte, n’estic convençut. Ha de ser el tret d’inici a tres mesos intensos carregats de feina. Tres mesos que culminaran el 26 de maig amb un resultat electoral que novament farà historia

Comentaris

Entrades populars