Sí al Sant Feliu divers


Sant Feliu viu en primera persona les conseqüències de la crisi global, en cap cas local o particular, de l’emergència migratòria. La situació és complexa, tot fa preveure que aquesta primavera viurem una situació similar o pitjor que la viscuda l’any passat. És a dir l’arribada constant de joves, i refugiats que busquen una oportunitat.
Malauradament, l’any passat aquesta situació va propiciar el ressorgiment d’un discurs xenòfob i carregat d’odi, que va aprofitar la qüestió de la seguretat per propagar-se com un maleit incendi pels nostres carrers.
Així, el repte és doble, d’una banda gestionar al costat del Govern de la Generalitat la crisi migratòria pròpiament dita, i de l’altra procurar que el discurs racista no s’escampi per tots els racons de la nostra ciutat. 
 
Sant Feliu ha estat, és i serà sempre una ciutat diversa. Aquest fet no el canviarà ningú. Ni cap formació política feixista, ni cap persona que propagui rumors per estigmatitzar els col·lectius més febles de la nostra societat.
Aquesta diversitat, aquesta pluralitat d’orígens, creences, llengües, i maneres de veure i percebre la realitat és un dels patrimonis més grans de la nostra ciutat. Com tot patrimoni, el valor de la diversitat s’ha de protegir, s’ha de fomentar, i s’ha de cuidar. Sant Feliu serà una societat millor si l’anem fent més cohesionada, més inclusiva i més solidaria.
 
Parlant amb Flavia Reina sobre nova ciutadania
Des d’Esquerra ens comprometem a gestionar la diversitat, no estem dient que ara no es faci, però nosaltres considerem que ens cal un nou impuls. Un nou impuls per desenvolupar una cultura cívica comuna basada en els valors de la democràcia, la llibertat i els drets humans, tot fomentant les polítiques d’inclusió, la interacció entre les persones de diferents orígens culturals, el coneixement i el reconeixement de la diversitat, per tal d’assolir la identificació i el sentit de pertinença de totes les persones que viuen a Sant Feliu.
 
En comprometem amb l’acollida de persones nouvingudes. Amb el govern d’Esquerra implementarem un xarxa d’acollida participada per aquells serveis públics i entitats que puguin donar continuïtat a les accions més enllà del servei de primera acollida en àmbits com l’alfabetització, l’aprenentatge lingüístic, la inserció laboral, la participació cívica, entre d’altres.
 
El futur govern també haurà de tenir una clara vocació antiracista i antifeixista. El futur govern ha de ser un mur de ciment armat contra el discurs de l’odi. Sovint s’ha menystingut el paper dels governs locals com a garants de que la xenofòbia no es propagui. Des del govern republicà potenciarem la xarxa antirumors a partir de la formació de ciutadans i ciutadanes que, voluntàriament, en vulguin ser membres; i estendrem la formació en matèria d’interculturalitat, igualtat i no discriminació, i combatrem el discurs d’odi en tots els treballadors públics que atenen la ciutadania, i també a la resta del teixit associatiu.
 
Hi ha qui inconscientment, o no, va sembrar la llavor de l’odi, la llavor d’estigmatitzar l’altre, i la llavor de la xenofòbia més repugnant. Nosaltres serem la garantia de que la diversitat cultural a la nostra ciutat estarà més garantida que mai.

podeu  mirar el vídeo complet clicant aquí:


Comentaris

Entrades populars