5.304 gràcies!!


Ahir 5.304 santfeliuenques i santfeliuencs van votar a Esquerra Republicana de Catalunya, un 19,24% dels votants van triar aquesta opció. El millor resultat en unes eleccions al Congrés de Diputats a la ciutat, més de set punts per sobre de les darreres eleccions espanyoles del 2017, uns 2430 vots més. Amb quatre punts menys de participació que el 21D, el record històric d’ERC a Sant Feliu, ahir ens vam quedar només a 31 vots de repetir la gesta d’aquelles eleccions.
Per segon cop a la història ahir vam guanyar el Districte 1 (Barri Centre i Can Maginàs) amb un 25%, Segons al Districte 7 (Mas Llui) a 0,8 punts del PSC, i al Districte 3 (Roses Castellbell). Per primer cop a la història ahir vam guanyar a 14 de les 53 meses electorals de Sant Feliu.
Per tant, ahir va ser una gran nit per Esquerra Republicana, en primer lloc pels resultats electorals, en segon lloc perquè es demostra que la estratègia d’Esquerra a tota l’àrea metropolitana està sumant nous independentistes elecció rere elecció, i finalment perquè l’estratègia repressiva del PP i C’s ha naufragat estrepitosament a Catalunya i a Sant Feliu. Ens volien febles, ens volien atemorits, i resulta que estem més forts que mai.  
Ara fa gairebé dos mesos que des d’Esquerra Sant Feliu vam iniciar la precampanya per les municipals, vam apostar fort pel #Guanyem. Fa dos mesos que no ens cansem de dir que aquestes municipals les podem guanyar per primera vegada des de la recuperació de la democràcia, ara fa just quaranta anys. Ahir, es va demostrar del cert que si, que més que mai Esquerra podem guanyar les municipals d’aquí 28 dies. No serà fàcil, gens fàcil, però ara ja podem afirmar que per primer cop a la història unes municipals a Sant Feliu seran cosa de tres partits, o els Comuns, o el PSC o nosaltres. D’això van precisament aquestes eleccions municipals. Van de si es configura l’actual pacte de govern ICV+PSC, amb un balança pobre en obra de govern, però que l’actual alcalde ja ha dit que és la seva opció preferida, o bé Esquerra evitem aquesta pèssima opció per la ciutat. El 26 de maig va d’això, exclusivament d’això.
Finalment, vull dedicar l’esplèndid resultat d’ahir, en primer lloc als presos i preses polítiques catalans, i als exiliats i exiliades, de totes les formacions, i a tots els càrrecs amb causes pendents per l’1O. En segon lloc, a tots els apoderats i apoderades que ahir van donar-ho tot per Esquerra, sense el seu esforç aquest segon lloc no hauria d’estar possible. En tercer lloc, aquest resultat va especialment dedicat a tots els militants i simpatitzant d’Esquerra Sant Feliu, que des de la tardor del 2017 ho han donat tot, assumint molt a nivell personal, i que han patit molts els darrers mesos. Us ho mereixeu.

Comentaris

Entrades populars