Un dia que durarà anys


Fa només quatre anys i un mes Esquerra Republicana de Sant Feliu tenia zero regidors a l’Ajuntament de Sant Feliu. Fa només quatre anys i un mes la diferència amb les dues forces polítiques hegemòniques a la ciutat semblava inabastable.
Anit el primer que vaig voler fer al dirigir unes paraules, al centenar llarg de persones que ens acompanyaven, va ser agrair el compromís i la feina dels que ens han precedit en la tasca de representar aquestes sigles a la capital del Baix Llobregat. Sense la feina de tots ells avui no seriem on som.
Una feina ingent de moltes persones. Una feina que ens ha portat ha assolir uns històrics 4.777 vots i 5 regidors, i assolir un empat tècnic amb les altres dues forces polítiques que aspiraven a guanyar aquestes eleccions, Sant Feliu en Comú i PSC.

Tres districtes a on guanyem
Els resultats son extraordinàriament bons al Districte 1 (Can Nadal, Can Maginàs i Can Llovera) on som primera força amb el 27,63% dels vots, a 7 punts dels segons. Històrics a Roses-Castellbell, on som primera força amb el 23,06% dels vots, a molt poca distància respecte el PSC. I magnífics a Mas Lluí on som primera força amb el 27,36% dels vots, igual que al Districte 1 a 7 punts de Sant Feliu en Comú.

Tres districtes a on som tercera força
El barri Falguera 15,47%, un impressionant tercer lloc a Can Calders amb el 13,66% dels vots, i un molt bon resultat a Les Grases  on fem un 20,52% dels vots, representen tres molts bons resultats per Esquerra Republicana, i on les dues forces hegemòniques de Sant Feliu continuen aconseguint molt bons resultats.

Quarts a La Salut
Finalment hem estat quarta força al barri de La Salut amb 195 vots que representa un meritori 9,82% del total.

Si mirem els resultats mesa a mesa
El partit guanyador d’aquestes eleccions, el PSC, ha sortit vencedor en 30 de les 53 meses electorals; guanyant a totes les del Falguera, a totes les de La Salut, i a totes les de Can Calders (en una empatats amb Sant Feliu en Comú). Esquerra hem guanyat a 20 meses de 53. Hem guanyat a totes les del districte 1, excepte en una, la mesa A de Can Maginàs on el PSC ens ha superat per dos vots. Hem guanyat a tres meses de Roses-Castellbell, les dues de la biblioteca, i una de l’Institut Olorda, i hem guanyat absolutament a totes les meses del Mas Lluí. Finalment, Sant Feliu en Comú ha guanyat a tres meses, les dues del Centre Collserola (Les Grases) i una, empatada amb el PSC, a Can Calders.

Divendres al vespre, a l’acte final de campanya, vaig voler acabar el meu discurs amb unes paraules encoratjadores: “Aquest diumenge, com aquell 1 d’octubre, sortim disposats a viure un dia que durarà anys. Aquest diumenge sortim a guanyar, sortim a canviar el rumb d’aquesta ciutat”.
Diumenge vam viure un dia (i una nit) que durarà molts anys per tota la gent republicana d’aquesta ciutat. Mai abans havíem estat tants.
Diumenge vam sortir a guanyar. No ho vam aconseguir en plenitud. Però, hem aconseguit un resultat històric, que posa en valor tota la feina feta. Tècnicament al taulell electoral de Sant Feliu hi ha un empat de difícil gestió.
Diumenge vam sortir a canviar el rumb d’aquesta ciutat. Probablement, ara per ara, és la incògnita més gran que hi ha sobre la taula. La nostra intenció és aconseguir aquest canvi de rumb. Per nosaltres no quedarà.

Comentaris

Entrades populars