Primers fruits


Al juny del 2019 quan presentàvem públicament l’acord de govern entre Sant Feliu en Comú Podem i Esquerra Republicana, vam posar molt d’èmfasi en explicar la voluntat que teníem d’esdevenir un autèntic govern transformador, és a dir, un govern que des de la política canvia la societat.
En aquest Ple municipal del mes de febrer el govern hem començat a sembrar els primers fruits, bé, no son els primers, però son molt significatius.

Targeta moneder Ahir vam aprovar el Conveni amb l’entitat Càritas Diocesana de Sant Feliu per establir ajuts destinats a producte fresc mitjançant la “Targeta moneder”. Una targeta que ha de seguir garantint l’accés a l’alimentació fresa i altres productes de necessitat bàsica que complementin al que ja es presta al Banc d’Aliments, i que a més eviti l’estigmatització dels beneficiaris d’aquesta targeta.
A partir d’aquest Conveni Càritas, entitat que gestiona el Banc d’Aliments des de 1997, realitzarà les recàrregues de les targetes, farà el seguiment als establiments adherits, i farà el control i la justificació de les factures, mentre que els Serveis Socials de l’Ajuntament assignarà els imports de les targetes segons els membres de cada unitat familiar i les edats dels infants, i vetllarà perquè es compleixin els requisits econòmics establerts.
Durant la prova pilot que s’ha realitzat de maig a desembre hi ha hagut 76 famílies ateses, uns 269 beneficiaris i uns 148 infants. En el pressupost 2020 l’ajuntament destinem un total de 90.000€ a projectes social d’accés a l’alimentació fresca, amb els quals podrem consolidar la targeta moneder com un recurs més.

Habitatge cooperatiu En el mateix ple vam poder aprovar un Conveni amb Sostre Cívic per l’elaboració d’un estudi sobre la viabilitat econòmica i jurídica de la constitució d’un dret temporal per la promoció d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús.
La signatura d’aquest Conveni és a nivell personal, i col·lectiu, una satisfacció enorme. Però és la primera llavor perquè Sant Feliu pugui experimentar un nou model de tinença d’habitatge, un nou model on els socis de la cooperativa no estaran sotmesos al pagament d’una hipoteca a llarg termini, ni a pagar unes quotes de lloguer desorbitades i subjectes a l’especulació immobiliària; i on aquest edificis promouran un ús compartit i cooperatiu de diferents espais, i recursos. En definitiva un nou model que ara per fi podrà cristal·litzar a Sant Feliu.
És una pena dir-ho, però aquest nou model, aquesta nova manera de concebre l’habitatge i de fer front a l’emergència habitacional només té el convenciment i la valentia dels grups municipals  de Sant Feliu en Comú Podem i d’Esquerra Republicana.

Fer política transformadora no és fàcil, gens fàcil. Però ahir, va ser d’aquells dies que tornes a casa després d’un Ple molt satisfet, convençut que entre allò que has dit que faries, i t’has compromès a fer, i allò que realment has començat a fer i ha una simbiosi quasi perfecte. Convençut que des de la política ahir vam ajudar a que la societat sigui una miqueta millor.

Comentaris

Entrades populars