Construïm Sant Feliu

Sant Feliu és una ciutat reconeguda i premiada per la seva aposta en qüestions de Govern Obert. Fa tres setmanes la ciutat rebia, de part de la AOC (Consorci d’Administració Oberta de Catalunya), el tercer premi a les administracions capdavanteres en transformació digital  https://www.santfeliu.cat/go.faces?xmid=1467&newid=30927. Fa dues setmanes, rebíem el Segell Infoparticipa a les bones pràctiques en transparència i a la qualitat de la comunicació local per part de la UAB, i la setmana passada el Conseller d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé va visitar la ciutat per conèixer de primera mà la feina i la tasca de l’Ajuntament en aquest camp https://www.santfeliu.cat/go.faces?xmid=1467&newid=30950&widget=carrousel.

Ahir dimecres 19 de maig, vam fer un pas més en termes de Govern Obert, iniciant el procés participatiu per decidir la inversió d'un milió d'euros en les obres de millora de la via pública. Amb el nom de 'Construïm Sant Feliu', aquest nou model de pressupostos participatius es desenvoluparà en el marc del Pla de Millora de l'Espai Urbà, i permetrà determinar els santfeliuencs i santfeliuenques com i on s'invertirà una partida d'un milió d'euros amb una mirada quotidiana i incorporant la perspectiva de gènere.

El procés es desenvoluparà en diverses fases i contemplarà els àmbits territorials dels futurs consells de barri, òrgans participatius en què la ciutadania pot dir la seva sobre els temes col·lectius al territori. Concretament, es treballarà d'una banda amb el Consell que inclou Roses-Castellbell i Mas Llui, amb el que engloba La Salut, Les Grases i Can Calders, i amb aquell constituït pels barris de Can Maginàs, Can Llobera, Can Nadal, Falguera i Can Bertrand.

Així doncs, la ciutadania de Sant Feliu té l’oportunitat de defi­nir i decidir les accions incloses en el pla de millora de l’espai urbà de la ciutat. És a dir, de­finir conjuntament i prioritzar quines obres són més urgents, tenint en compte una mirada quotidiana de l’espai públic.

A diferència d’altres mandats, el procés és realitza mitjançant una convocatòria unitària i no mitjançant convocatòries anuals, el que permet encabir intervencions de major pressupost econòmic en un projecte executiu integral dotat de 1.050.000 €. Aquestes obres s’executaran l’any 2022.

Amb aquesta acció, fem un pas més per donar compliment al PAM  (Pla d’Actuació del Mandat), en el seu EIX 6 “Un bon govern transparent, participatiu i col·laboratiu”, ens proposàvem l’objectiu estratègic d’incorporar la ciutadania en l’elaboració i avaluació de les polítiques públiques, impulsar processos i instruments de participació ciutadana, i millorar el procés de participació sobre els pressupostos municipals, incorporant una partida del pressupost per treballar en el si dels consells de barri.

Amb la presentació d’ahir el procés segueix amb les accions previstes del 22 de maig al 2 juny hi haurà punts informatius a la via pública, el 26 de maig, el 27 de maig, i el 2 de juny es faran les passejades sobre el territori que recolliran propostes sobre un àmbit concret de la ciutat. El 16 de juny es realitzarà la tercera sessió en la que es farà la priorització de projectes. Del 19 de juny al 2 de Juliol es farà el procés de votació.

Comentaris

Entrades populars