Discurs de presa de possessió

En primer lloc vull agrair a les 3.246 persones que el passat 28 de maig ens van fer confiança, ens van atorgar el segon millor resultat d’Esquerra a la ciutat, ens van convertir en segona força, i ens atorguen la responsabilitat de liderar la oposició al govern que avui inicia el mandat.

En segon lloc, avui deixo de ser alcalde de la ciutat, un dia gens fàcil, podeu imaginar, però deixo el càrrec amb orgull d’haver viscut un privilegi immens, i satisfet, molt satisfet de la feina feta, d’un govern que es va trobar, segur, les circumstàncies més complicades de la història. Vull donar, les gràcies al personal de la casa, per la professionalitat i la entrega, en especial a tot l’equip d’alcaldia.

Avui doncs compartim un exercici de normalitat democràtica, viscut amb serenor, amb naturalitat, sense rancúnia, sense males cares, sense gestos de menyspreu, i sense restar-li ni un bri de legitimitat a les decisions preses per tots plegats. Tant de bo sempre hagués estat així, en el passat,  tant de bo hagués estat així en el present i en el futur. 

En tercer lloc, felicitar a la nova alcaldessa, i els membres del nou govern que avui comença.

Des d’Esquerra Republicana, ni entenem, ni comprenem, ni creiem que aquest govern, en cap cas, sigui una bona notícia per la ciutat. El veiem com un govern que massa ens recorda el passat amb figures que ja eren regidors fa més de dos i tres dècades, i malauradament un govern que vira massa cap a la dreta.

Entenem que és un govern començat a gestar el maig/juny del 2022, i que és la màxima expressió d’una aliança dels partits de la oposició del passat mandat. Sospitem que el poc que els uneix és encara una expressió del rancor cap el govern sortint. Rancor massa protagonista en els passats quatre anys.

És presumible que aquest nou govern justifiqui totes les dificultats que tindrà, que les tindrà, amb l’herència rebuda.

Des de ja, permeteu-nos fer-vos dues peticions: No caiguin en la temptació de fer oposició de la oposició. Ja els aviso que Esquerra Republicana defensarem amb ungles i dents tota la obra de govern aconseguida en el passat mandat, que és molta, i molt bona, i que estem convençuts que el temps la posarà al lloc que es mereix.

La segona petició és que enterrin d’una vegada per totes el rancor, que no dur enlloc, entenguin que el mandat 2019-2023 ja és història.

Enterrin el rancor perquè han començat d’una pèssima manera.

M’explico:

5 de juny de 2023, a la pregunta: “amb quins partits poden bastir acords durant el mandat?”, la nova alcaldessa, responia “En aquests moments, menys amb els partits que han governat la nostra ciutat”.

Quina mala manera de començar un nou mandat, i quins mals auguris pel present polític de la ciutat. Rectifiquin i recapacitin, a quines dues formacions esteu vetant; i amb qui, amb singular, pacteu.

En quart lloc; la hora és greu, i des de 1979, la hora no havia estat mai tant greu com ara:

Emmanuel Levinas deia “el feixisme no és una opinió política al costat de les altres, perquè el feixisme nega la humanitat mateixa de l’ésser humà”. Per tant, diem nosaltres, el feixisme és un crim. Ni se’l pot normalitzar, ni es pot actuar com si no passés res. El perill no és que se’ns coli el feixisme a les institucions, el perill és que hi hagi formacions que el naturalitzin, hi pactin, o actuïn i fins i tot diguin i argumentin que son una opció política com una altra, n, no ho són diguem-ho ben alt i clar.

Sant Feliu, el Baix Llobregat, l’Àrea Metropolitana, Catalunya, Europa, el món estan en alerta vermella per l’avença decidit, de nou, pel feixisme. No fer-hi front ja sabem, on acostuma a portar, bé que ho sap la nostra societat.  

Nosaltres, avisem, no actuarem com si no passés res, actuarem en clara actitud de rebuig i confrontació, i convidem a les altres forces polítiques a ser, sempre que calgui i sigui necessari nítids i explícits en contra del feixisme.

Ho començarem fent avui mateix, no només amb aquestes paraules de denúncia, sinó que avui ja anuniciem que no ens farem la tradicional foto de tot el nou consistori, no volem compartir res amb aquells que posen i posaran en risc la convivència als nostres carrers.

Deia el principi que ni entenem, ni comprenem aquest nou govern, sabem del cert que no som els únics de la ciutat que així ho veiem. No només posem els quatre regidors i regidores del nostre grup al servei de la ciutadania, sinó que avui ens posem a treballar per a teixir una alternativa real, forta al govern del rancor. 

Fem una crida a la ciutadania que es pugui sentir desencisada, una crida als veïns i veïnes de tots els barris a construir plegades l'alternativa a aquest govern i una crida a tota la ciutadania a dir ben clar que amb Esquerra Republicana tindreu un alit per a construir un autèntic dic de contenció a l'avenç del feixisme a la nostra ciutat. 


Santfeliuens i santfeliuenques el futur comença ara!!

Comentaris

Entrades populars